tag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post6100553523359756173..comments2023-10-30T00:30:47.203-07:00Comments on Rozsmakuj się!: Pierogi z dynią i serem fetaBasiahttp://www.blogger.com/profile/00574826379213997960noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post-17708264287520523292013-10-03T03:21:03.508-07:002013-10-03T03:21:03.508-07:00Cieszę się, że przepis przypadł do gustu :)) Mi zo...Cieszę się, że przepis przypadł do gustu :)) Mi zostało jeszcze sporo puree z dyni więc może wykorzystam pomysł na pastę :)Basiahttps://www.blogger.com/profile/00574826379213997960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post-55950934225946182282013-10-02T23:27:54.253-07:002013-10-02T23:27:54.253-07:00Zrobiłam 60 sztuk :) Musiałam troszkę zmienić tec...Zrobiłam 60 sztuk :) Musiałam troszkę zmienić technikę lepienia, bo zawsze robię w rękach, a teraz wycięte ciasto faszerowałam na blacie (bo dynia się kleiła do palca). Są pyszne. Zostało mi troszkę farszu i dodałam pokruszone orzechy laskowe. Wyszła fajna pasta na kanapki:)<br />Pozdrawiam Vi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02979259654617801225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post-23086104863458051312013-10-02T06:52:58.822-07:002013-10-02T06:52:58.822-07:00A i jeszcze jedno: aby pierogowe ciasto ZAWSZE wys...A i jeszcze jedno: aby pierogowe ciasto ZAWSZE wyszło mąka musi być przynajmniej typu 600.<br />Kradnę przepis na ciekawy farsz, bo szukałam czegoś ciekawego na dynię, która od 5 dni siedzi w moim pokoju (czyt. kuchni :) )Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02979259654617801225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post-7145773277664433772013-10-02T06:47:46.879-07:002013-10-02T06:47:46.879-07:00Polecam spróbować dodać zamiast oleju łyżkę masła ...Polecam spróbować dodać zamiast oleju łyżkę masła :) a dla ciekawego kolory samego ciasta pierogowego dodaję ciutkę kurkumy. A wodę używam jako wrzątek i przez pierwszą chwilę do mieszania używam łyżki. Po kilku sekundach można wyrabiać ręką. No chyba, że ma się Termomix :)<br />Pozdrawiam ViAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02979259654617801225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1792309029245710001.post-14693488576740698452013-10-01T12:05:04.446-07:002013-10-01T12:05:04.446-07:00Nigdy takich nie jadłam:)Nigdy takich nie jadłam:)Aguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.com