niedziela, 20 marca 2016
Naleśniki po rusku
Czego potrzebujemy?
(6 porcji)
Naleśniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 jajka
szczypta soli
20 g oleju
Farsz:
500 g ugotowanych ziemniaków
500 g twarogu
2 łyżeczki majeranku
4 łyżki prażonej cebulki (gotowej)
sól
pieprz
Masło klarowane do smażenia
Ciasto na naleśniki miksujemy i odstawiamy.
Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub bardzo dokładnie tłuczemy. Mieszamy z pokruszonym twarogiem, cebulką, majerankiem i doprawiamy.
Farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy je w rulon. Każdego naleśnika kroimy na 4 części i podsmażamy na złoto na klarowanym maśle.
Podajemy z kwaśną śmietaną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Skąd ja Ci wezme 500 kg ugotowanych ziemniaków ;)
OdpowiedzUsuńsłuszna uwaga! Już poprawione, dziękuję :)
Usuń