piątek, 8 kwietnia 2016
Kaszotto z chrupiącymi warzywami i kurczakiem
Czego potrzebujemy?
(2 porcje)
1/2 szklanki kaszy pęczak
1 i 1/2 szklanki wody
1/4 łyżeczki soli
1/2 puszki pomidorów lub 2 świeże pomidory
2 łodygi selera naciowego
1 szalotka
1/2 papryki
1 filet z kurczaka
sól, pieprz
Do podania: tarty parmezan
Kaszę pęczak dokładnie płuczemy na sitku. Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 20 minut. Przepis na kaszę znajdziesz również na opakowaniu.
Warzywa kroimy w słupki, kurczaka w kostkę. Mięso solimy i pieprzymy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy go na złoto. Dodajemy warzywa: seler, paprykę,szalotkę i smażymy na krótko 3-4 min. Po tym czasie dodajemy ugotowany pęczak i pomidory. Zmniejszamy ogień, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku jeśli zajdzie taka potrzeba.
Podajemy z parmezanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam, pyszne, lekkie, proste i wszystkim domownikom posmakowało! Na pewno wśród naszych obiadów zagosci ten przepis na stałe Dziękuję :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się :) Smacznego!
Usuń