sobota, 20 lutego 2016
Krem z pomidorów z mascarpone i bazylią
Czego potrzebujemy?
(6 porcji)
3 puszki pomidorów
200 ml bulionu
3 łyżki mascarpone
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek świeżej bazylii
pieprz mielony
oliwa do smażenia
Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cebulę z czosnkiem ok. 1 minuty, po tym czasie dodajemy pomidory, bulion, cukier i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone i gotujemy jeszcze 5 minut. Na koniec dodajemy przyprawy, bazylię i miksujemy na krem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
It's wonderful your infos. Thank you very muchkristen stewart hot
OdpowiedzUsuń