niedziela, 24 kwietnia 2016

Smażony makaron ze szparagami





Czego potrzebujemy?
( 2 porcje)

1/2 opakowania makaronu do dań z woka
1 pęczek szparagów
1/2 papryki
2 łodygi selera naciowego
1 ząbek czosnku
8 łyżek sosu sojowego
sok z 1/2 limonki
1 łyżeczka cukru brązowego
olej do smażenia

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki i kroimy na 3 części. Paprykę i seler kroimy w paski, czosnek w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy warzywa, smażymy ok. 5-7 minut, aż warzywa zmiękną ale będą jeszcze jędrne. Pod koniec smażenia warzyw dorzucamy czosnek.  Dodajemy ugotowany makaron i składniki sosu: sos sojowy, limonkę i cukier. Smażymy krótko do połączenia składników.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz