wtorek, 4 sierpnia 2015
Tarta z malinami bez pieczenia
Czego potrzebujemy?
90 g gorzkiej czekolady
200 g ciasteczek np. herbatników, owsianych
1 opakowanie serka mascarpone
200 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki cukry pudru
200 g malin
Czekoladę roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze na pył i mieszamy z roztopioną czekoladą.
Okrągłą formę do ciasta 24-26 cm lub formę do tarty z odpinanym dnem smarujemy lekko masłem i wykładamy spodem ciasteczkowym razem z 2 cm rantem. Wstawiamy do lodówki na 15-30 minut.
Schłodzoną kremówkę ubijamy. Kiedy jest już sztywna dodajemy mascarpone, cukier puder i miksujemy na małych obrotach.
Na przygotowany spód wykładamy masę, na wierzch układamy świeże maliny. Tarta najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, ale można podawać ją od razu.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz