piątek, 14 listopada 2014

Warzywne curry z kaszą jaglaną


Czego potrzebujemy?
(4 porcje)

2 torebki kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
1/2 papryczki chilli
1 bakłażan
1 czerwona cebula
1 papryka zielona
2 pomidory
1/4 kalafiora
1-2 płaskie łyżeczki pasty curry
4 łyżki mleczka kokosowego
1/2 limonki
3-4 łyżki sosu sojowego jasnego
oliwa do smażenia

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy al dente.

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Bakłażana przekładamy do sita i solimy, odstawiamy na 15 minut, przepłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Czosnek i chilli siekamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę,chilli i czosnek, podsmażamy ok. 1 minuty. Dorzucamy resztę warzyw. Podduszamy ok.5 minut, w tym czasie dodajemy kilka łyżek wody. Dodajemy mleko kokosowe, pastę curry, sos sojowy i sok z limonki. Wszystko razem podgrzewamy kilka minut. Gotowe. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz