piątek, 27 listopada 2015

Nadziewane wrapy z cienkich omletów


Na imprezę, na drugie śniadanie, do pracy, do szkoły i bez grama mąki!


Czego potrzebujemy?
(1 jajko = 1 duży wrap)

Ciasto na omlety:

1 jajko
1 łyżka zimnej wody
ulubione świeże zioła: pietruszka, koperek, bazylia, szczypior
sól
pieprz

Nadzienia:

1.
łosoś wędzony (1 opakowanie 100 g wystarczyło na 3 wrapy)
serek śmietankowy np. almette, ja użyłam śmietankowego "na wagę" z dodatkiem świeżego koperku
świeży szpiak
cytryna do skropenia łososia

2.
salami
ser żółty
mix sałat
sos na 3 sztuki: łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, papryki czerwonej, poł łyżeczki curry

3.
salami
papryka czerwona świeża
ogórek świeży
musztarda miodowa

Omlety smażymy na teflonowej patelni najlepiej bez dodatku tłuszczu. Smażą się bardzo szybko. Zawijamy w rulony jak naleśniki i przecinamy na cztery części jako przekąska na jeden kęs lub zawijamy jak tortillę i kroimy na pół.









2 komentarze:

  1. lubię, lubię, mniammniam,czasem robię dla rodziny na lunch do szkoły, pracy, oczywiście bezmięsne ;)

    OdpowiedzUsuń