piątek, 17 kwietnia 2015
Zdrowy fast food- frytki z batatów!
Czego potrzebujemy?
(2 porcje)
2 bataty
oliwa z oliwek
papryka w proszku - najlepiej wędzona
zioła np. oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn
grubo mielona sól
Sos jogurtowy:
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 pęczka posiekanego koperku
sól do smaku
Bataty obieramy, kroimy w 1 cm plastry a później w słupki. Przekładamy warzywa do dużej miski, skrapiamy oliwą i posypujemy ulubionymi ziołami oraz solą. Mieszamy aby każdy słupek dokładnie pokrył się przyprawami.
Na blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i przesypujemy przygotowane frytki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni 20 minut.
Słodycz batatów idealnie przełamie dip jogurtowy!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm, pycha! Uwielbiam bataty w każdej postaci, a frytki plasują się na jednej z najwyzszych pozycji :)
OdpowiedzUsuń