wtorek, 5 maja 2015

Makaron casarecce z łososiem i szparagami


Czego potrzebujemy?
( 2 porcje)

100 g makaronu casarecce lub innego krótkiego
100 g łososia wędzonego na gorąco
2 łyżki oliwy
100 ml śmietanki 30%

Do podania:
parmezan

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki- wystarczy zgiąć szparaga trzymając za dwa jego końce a sam pęknie w odpowiednim miejscu. Tak przygotowane kroimy na 3 części.

Czosnek kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szparagi-podsmażamy ok. 5-6 minut (po tym czasie powinny już być al dente) i dodajemy czosnek. Razem chwile mieszamy, dodajemy rozdrobnionego w palcach łososia i śmietankę. Podgrzewamy do zagotowania, zdejmujemy z ognia, dodajemy makaron. Podajemy posypane parmezanem! Szparagowe<3Love

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz