wtorek, 16 czerwca 2015

Pestowy makaron rigatoni z suszonymi pomidorkami cherry w 15 minut


Czego potrzebujemy?
( 2 porcje)

250 g świeżego makaronu rigatoni
2 łyżki świeżego pesto
1/2 słoiczka suszonych pomidorów cherry (możemy zastąpić zwykłymi suszonymi)
garść płatków parmezanu


Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.Po ugotowaniu przekładamy z powrotem do garnka, dodajemy suszone pomidorki, 2 łyżki pesto i podgrzewamy dosłownie chwilę. Pesto nie należy gotować! Podajemy z płatkami parmezanu.

Użyte produkty dostępne podczas tygodnia włoskiego w Lidlu:
Pesto Verde Italiamo - w dobrej cenie, składem nie różni się za bardzo od pesto w słoiczku i oczywiście odbiega od domowego, ale jako gotowy sos nadaje się idealnie
Świeży makaron Rigatoni - dostępny również fusilli, tagliatelle i pappardelle
Suszone pomidorki czereśniowe
Parmezan w płatkach Italiamo


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz