czwartek, 17 października 2013

Spaghetti z polędwiczką i suszonymi pomidorami w sosie czosnkowo-miodowym

Czego potrzebujemy?
(porcja dla 2 osób)

razowy makaron spaghetti (ok. 1/3 opakowania)
5-6 suszonych pomidorów
1/2 polędwiczki wieprzowej
1 łyżka sosu Woh Hup czosnkowo-miodowy BBQ
ok. 50 ml sosu sojowego
1 ząbek czosnku
oliwa do smażenia - najlepiej ta ze słoika z pomidorami suszonymi
pieprz

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Polędwiczkę kroimy najpierw na plastry, a później na paseczki. Pomidory suszone kroimy w paseczki,czosnek w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczkę ok. 3 minuty, przewracamy na drugą stronę i dodajemy czosnek, pomidory suszone i sos sojowy. Smażymy ok.3 minuty i dodajemy dużą łyżkę sosu Woh Hup.* Mieszamy drewnianą łyżką, żeby wymieszał się z całością.

* Możemy go dostać w dobrze zaopatrzonych supermarketach oraz delikatesach. Doskonały do wszystkiego rodzaju smażonych i pieczonych mięs oraz jako marynata na grilla.

Doprawiamy do smaku pieprzem, pomijamy sól! Dodajemy makaron i mieszamy, żeby dokładnie pokrył się sosem.
Smacznego!

A tak właściwie to czy wiecie gdzie można dostać miarkę do makaronu spaghetti? :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz