(porcja dla 2 osób)
razowy makaron spaghetti (ok. 1/3 opakowania)
5-6 suszonych pomidorów
1/2 polędwiczki wieprzowej
1 łyżka sosu Woh Hup czosnkowo-miodowy BBQ
ok. 50 ml sosu sojowego
1 ząbek czosnku
oliwa do smażenia - najlepiej ta ze słoika z pomidorami suszonymi
pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Polędwiczkę kroimy najpierw na plastry, a później na paseczki. Pomidory suszone kroimy w paseczki,czosnek w plasterki.
* Możemy go dostać w dobrze zaopatrzonych supermarketach oraz delikatesach. Doskonały do wszystkiego rodzaju smażonych i pieczonych mięs oraz jako marynata na grilla.
Doprawiamy do smaku pieprzem, pomijamy sól! Dodajemy makaron i mieszamy, żeby dokładnie pokrył się sosem.
Smacznego!
A tak właściwie to czy wiecie gdzie można dostać miarkę do makaronu spaghetti? :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz