poniedziałek, 20 października 2014
Pieczone warzywa
Czego potrzebujemy?
kalafior
fasolka szparagowa
sól, pieprz świeżo mielony, oliwa z oliwek
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy fasolkę (wcześniej obcinamy końcówki) i kalafior rozdrobniony na niewielkie różyczki. Skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy sól i pieprz.
Pieczemy w piekarniku 25-30 minut 180 stopni C.
Pieczone warzywa mają zupełnie inny, dużo lepszy smak niż gotowane w wodzie.Można w ten sposób upiec również brokuły, talarki ziemniaków czy cukinie.
Przepis na pieczony filet z kurczaka ze zdjęcia znajdziecie tutaj -> http://rozsmakujsiew.blogspot.com/2014/05/miodowy-kurczak-z-kremowym-risotto.html
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz